Wellington Eagles Primary Academy was negotiated with Bray and Slaughter through our existing relationship with Wiltshire Council.

Works comprised of the design and construction of a new 2 Form Entry Primary Academy together with a 30-place nursery and external works including the refurbishment of an existing car park, the provision of a football pitch and a Multi Use Games Area.

Construction works include significant earthworks to form new levels; installation of foundations and substructure; erection of steel frame; ground bearing floor slab and precast plank first floor; installation of pitched standing seam roof and membrane flat roofs, fitting of windows, M&E installation and interior fit-out and surface finishes.

 

The design and construction of a two storey 4-classroom extension to provide additional teaching space.

The works consisted of the construction of a new library and teaching block, linked together by a steel frame walkway with an extensive amount of landscaping bringing all of the new build elements together with the existing buildings and site features.  The project, situated alongside the Royal Wootton Bassett High Street, was planned and completed in 3 phases.

Phase 1 - Library - The Library is a hybrid of both steel and timber frame, a simple, one room building sat on a steep incline is elevated by a splayed four-legged steel frame.  A modular timber frame sits above this steel base and is clad in charred larch.  Other features include a green rubber crumb surface to the external walkway and a bright lime-green finish to the internal feature walls.

Phase 2 - Classroom B - The classroom block consists of a modular timber frame with single-skin brick cladding sat upon a beam and block suspended floor.  The main feature of the classroom block is the external steel frame walkway which abuts the building's elevation.  The external walkway maximises internal space by removing the need for an internal staircase, making room for four large classrooms, cloakrooms, meeting rooms and toilets.  Other features of the classroom block include the zinc-clad oriel windows on both the north and south elevations and its double pitched roof.

Phase 3 - Demolition & Landscaping - A new playground was constructed and the surrounding bank was landscaped into a tiered amphitheatre, together with associated car parking and lighting.

 

Works comprised of the restoration and refurbishment of the Grade II listed property on the site of the Bristol & Bath Science Park and known as Newlands Farm.

The building has been extensively refurbished and converted to mixed office, conference, exhibition and meeting space.

Detailed work comprised of; external repairs and restoration, including re-roofing and masonry repairs, the construction of 2 No. extensions serving as reception and covered walkway, internal refurbishment included new mechanical and electrical installation, redecoration throughout and external landscaping.

Due to the Grade II listed property status of the building, all works and use of materials were observed by the Conservation Officer and signed off upon completion.

 

Refurbishment of the existing building to provide enhanced teaching facilities.

Working together with the Department for Education and the end user this design and build contract comprised of an extensive refurbishment carried out in 2 phases.

Phase 1 included the construction of temporary accommodation comprising of 8 classrooms together with an administration and office block located on the existing playground.  Works were undertaken during the summer break, in preparation for the School to move in and utilise the space for the new school year.

Phase 2 included the extensive refurbishment of the existing school teaching, administration, hall, dining and kitchen areas.  Works included new roof coverings across all of the teaching block and hall and the replacement of curtain walling system, windows and doors. Internally redecoration of walls, ceiling finishes and new floor coverings were provided.  New kitchen and WC facilities including washroom cubicles, vanity units and shelving completed the refurbishment.

 

Conversion and refurbishment of an existing commercial office into teaching space for Cardiff University.

The project comprised of the conversion of an existing office to teaching space at the National Software Academy for Cardiff University. Located within a busy city centre environment, the building was 'live' throughout the construction phase and included the refurbishment of the 3 upper floors incorporating works to the shared main entrance on the ground floor.

Included within the works was a full strip out of the existing facilities, alterations and additions to the existing fire alarm system, small power, lighting and ventilation, enhancing of the existing raised access floor and fire stopping below, new partitions with glazed screens and doors with open plan areas, new floor coverings, a new reception desk and internal storage.

Refurbishment of existing student accommodation on the Glenside Campus.

The project comprised of the refurbishment and redecoration of cluster flats to 3 separate accommodation blocks. Works included new mechanical and electrical installation and the replacement of all kitchens and bathrooms along with painting and decorating the existing student bedrooms.

We have previously concluded two additional student accommodation refurbishments on campus.

Design, construction and completion of new Polden Cafe and Accommodation Centre.

The project comprised of the fit-out of an existing building to provide a new Cafe. The completed project now provides an accommodation centre, meeting suite, Cafe and catering equipment with learning commons and WC facilities.  Under the new name of Cafe at Polden it is the University's newest cafe located on the west side of the campus and is proving popular amongst students.

The project comprised of the design and construction of a single storey extension to provide additional teaching space.  The works were required to provide an additional 210 child places to increase the capacity to 420 places.

The new extension now incorporates 8 additional classrooms, 2 group rooms, 2 resource bases, a Special Educational Needs office and therapy rooms.