The project included the design, alteration, refurbishment and upgrade of an existing multi-functional leisure facility at Cricklade Leisure Centre.

Works comprised of a plant room extension; removal and replacement of asbestos roofs to pool and gym areas; structural repairs to the pool roof; alterations and refurbishment to the pool, wet change area and squash courts; installation of mezzanine areas to the pool, wet change area and squash courts; installation of further mezzanine level to create a first floor meeting room and gym expansion; alterations and refurbishment to the dry change area; installation of platform lift; internal alterations to the Youth Centre and associated external works.

The project was carried out in phases whilst the remaining leisure centre remained occupied and in use by members of the public.

Geldards Law Firm approached B&S to tender for this project under a competitive basis.

During the tender stage we engaged on a number of occasions with the Clients team and carried out a series of site visits.  This was important as the project was located within the busy Capital Quarter area of Cardiff and access/egress to the building was logistically challenging. The project was awarded to B&S following the provision of a robust tender proposal.

The contract was for the provision of a new office and client space for Geldards Law Firm in the Capital Quarter development area of Cardiff.  The completed project included works to two floors (6th & 7th) which comprised of a mixture of office and client space and was carried out whilst the building remained occupied.

Works included new mechanical and electrical installation to office and kitchen spaces, new ceilings, flooring system, the construction of new internal partitions to create partner spaces and offices, new decoration throughout and the installation of contractors FF&E.

 

The works comprised of the transformation of a derelict site in the centre of Stoke Gifford in Bristol into a new church and community centre.

The multi-purpose centre included a 600-seat auditorium and consists of a steel frame construction with pre-cast concrete flooring and a traditional pitched roof covered with natural slate tiles.  The original barn stone wall was de-constructed and re-built within the new structure.

The project included a substantial amount of social value and fund raising initiatives.

The project was secured following a 2-stage procurement process and comprised of the extensive refurbishment of the Dyson Institute for Engineering Technology.

The fast track project required the refurbishment and upgrade of 13,000 sq.ft of office, teaching, laboratory and break out space whilst surrounding buildings remained occupied.

The works were completed over multiple phases to meet key 'live' dates for our Client through 2019 and beyond.

 

Conversion and refurbishment of an existing warehouse to provide new office accommodation and carried out under a Design & Build contract.

The project comprised of the reconfiguration of an existing warehouse into office accommodation. Included within the project was the complete facade replacement with full height glazing panels. The project was carried out within a 'live' office and research environment and all necessary measures were undertaken to ensure no disruption to the Client's daily business actvity. The project was safely and successfully delivered and is now being utilised by over 400 employees.

This project was a perfect example of halting works to suit the Clients business needs.  During the construction process the Dyson Supersonic Hairdryer was to be launched and a ceremony was taking place within the building that we were refurbishing.  Bray & Slaughter took all necessary health and safety precautions to ensure that the building was safe to be utilised for the purpose required by the Client.  The launch took place and was a success whilst all attendees were kept safe.

The works comprised of the extension and refurbishment of Nicholson House & Westward House.

Extensive upgrading works was undertaken to Nicholson House which included Mechanical & Electrical improvements, new meeting rooms, redecoration, floor coverings and windows.  In addition CAT A&B fit-out to HEFCE Brand.

The new two storey extension was of a steel frame and included a new cafeteria, lounge seating areas, 2 shower blocks and kitchens.

External works included alterations to the car park including the installation of an electric charging point and associated landscaping works.  The 'live' environment made it important to ensure that the Client personnel were kept updated of progress at all times.

Works were completed with minimal disruption to the building users.

Strip out and refurbishment of the 16th and 17th floors of the iconic Castlemead building in the heart of Bristol.

This was a logistically challenging project due to the city centre location and access to the floors via only one passenger lift.

The communal areas were finished to an extremely high standard, giving a luxurious feel to the new office floors.

The proposed tenant, Amazon will be utilising this space as the new base for their IMDB business.

Controlled demolition of a single storey structure. New build steel framed extension to the existing education centre to create lecture rooms, labs, student common room and an IT suite along with the refurbishment of the existing education offices.

External façade and envelope works included multiple material and detailing challenges.

The works were carried out within the confines of the Zoo, with members of the public and animal enclosures in close proximity.